Hur kommer det sig att EFT-Tapping fungerar så bra mot stress? Den vetenskapliga förklaringen är att de punkter som stimuleras under sessionen är kopplade till delar av hjärnan där språket inte går att förstå. Dessa delar, eller stressrelaterade nervceller, svarar bara på kommunikation genom beröring, vilket är anledningen till att du använder dina fingertoppar. Genom att stimulera dessa akupunkturpunkter (meridianer) lyckas du hjälpa dig själv att lugna de delar i hjärnan som är huvudansvariga för dina stressande tankar.

EFT-Tapping är en mycket effektiv teknik för att bli av med stress. Flera studier utfördes under 2012 gällande tapping och stress. Där testades över 80 deltagare genom att jämföra en timmes EFT-tappning med en timmes lång session av psykoterapi, eller att inte få någon behandling alls. Studierna bevisade inte bara på stor effekt av EFT på både ångest och humör, utan de visade också teknikens skicklighet på att förhindra eller minska frisättningen av kortisol,stresshormonet. De flesta av deltagarna svarade bättre på tapping än på psykoterapi, och definitivt bättre än de som inte fick någon behandling alls.

Tapping fungerar genom att störa negativa känslor och eventuell negativ energi som lagras inuti kroppen. Denna teknik hjälper till att återställa energibalansen i kroppen, precis som traditionell kinesisk medicin. Denna process kan så småningom lindra symptomen av negativa eller obekväma känslor, inklusive de som orsakar stress. Det är därför EFT är så kraftfullt när det kommer till att minska på stress. Tekniken stimulerar de undermedvetna delarna av din hjärna för att eliminera orsakerna bakom dina negativa känslor kring stress. Det löser huvudproblemet snarare än att döva symptomen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *